Семинари по самозащита за деца AikiDefence
 
      AikiDefence е уникално разработена програма, която обхваща индивидуалната защита в по широк смисъл oт
общоприетия. Според изследванията в областта, 80 % от конфликтите могат да бъдат избегнати с правилно поведение, затова в AikiDefence специално внимание е отделено на психологическата подготовка. Участниците опознават моделите на поведение „агресор“ и „жертва“ чрез ролеви постановки под забавана за тях форма. Една ситуация на насилие се смята за успешна ако изобщо не се стигне до физически контакт. Във втората част децата изучават техники за защита, тогава когато това е неизбежно  в които  акцентът за неутрализиране на ситуацията, а не влизане в битка, запознават се с ролята на стреса и способността да се приложи техника под напрежение. В програмата влизат и игри за реакция, които разпускат и забавляват децата. Накрая участниците биват проверявани как се справят в сценарий на агресия, като към всеки участник има индивидуален подход. 

      Програмата е съообразена с английските стандарти и се възприема много добре от участниците, като целта е децата да получат знанията и уменията по един достъпен за тях начин в така чувствителната област на самопредпазването от насилие.

      Желателно е семинарът да бъде прведен в зала но ако учлището не разполага с такава голяма стая или друго пространство също могат да бъдат използвани,тъй като физическата част не изисква голямо пространство. Не се изисква опит в бойни изкуства или спорт, програмата е подходяща и за момичета и за момчета. Възрастовата група на участниците е в широк диапазон, като минималната е 7 години.  Минимален брой участници в група 8 човека, максимален - 15. Краткият курс се вмества в рамките на 2.5-3 часа, а еднодневният включва сутрешна и следобедна сесия. Програмата се разгръща в няколко нива, като по горе описаното е 1во базово.

     Семинарите се провеждат в български училища в Англия и България.

 

За контакти:

Михаил Дамянов /инструктор/

тел : 079 35 243 171 UK 

         0887 833 497 BG;
е мейл: aikikanuk@gmail.com

 

 

Допълнителни дисциплини:

1.Състезателни и развлекателни игри  за деца NinjaKid.

2.Семинари за родители /възрастни/ .Там програмата се променя, като игрите се заменят с правна част относно самозащитата според закона в съответната държава

© 2014 Aikikan Organization

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now